Når maden skal være smart i en fart og let at kokkere, tyer jeg ofte til en god omgang lasagne. Når jeg kalder den left-over lasagne er det fordi, at mit indhold deri varierer, efter hvad jeg har i køleskabet - alt fra jalapenós og soltørrede tomater til revet pastinak og selleri. Fast inventar i mit køleskab er dog altid rød pesto, sweet chili sauce, citronsaft og soya, som indgår i denne ret. Den helt basale grundopskrift på kødsovsen kommer nedenfor. Leg gerne med alle de ingredienser, du har i køleskabet.
Kødsovs:
2 grofthakkede løg
3 fed hvidløg, hakket
400 g. oksefars
2 dåser hakkede tomater
2-3 spsk tomatpuré
4 revede gulerødder
2 tsk oregano
2 tsk basilikum
3 tsk rød pesto
3 spsk soya
2 spsk sweet chili sauce
2 tsk citronsaft
2-3 grofthakkede friske tomater
Smag til med salt og peber
Til samling:
Lasagneplader
Mornaysauce
Friskrevet parmesanost
Fremgangsmåde:
- Svits løgene og hvidløgene i rigeligt med olie, til løgene er blevet klare
- Tilsæt oksefarsen og steg den. Krydr med lidt salt og peber
- Tilsæt derefter de grofthakkede friste tomater, og lad dem stege 2-3 min., inden de 2 dåser flåede tomater tilsættes
- Herefter tilsættes de 4 revne gulerødder, og de resterende ingredienser puttes i.
- Når kødsovsen har simret i 5-10 min. og er smagt til samles lasagnen med lasagne plader i bunden, et lag kødsovs, et lag mornaysauce (som jeg køber i forretningerne, men også sagtens kan laves selv), et lag lasagneplader osv... Jeg plejer at have tre lag.
- Inden lasagnes sættes i ovnen drysses toppen med friskrevet parmesanost
Lad lasagnen bage til osten er blevet lækker gylden på toppen
Det endelige resultat:
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar